Анджело Касимиро е името на 15-годишен студент, който привлича вниманието ни с интересна джаджа, която той създаде и участва с нея в конкурса Google Science Fair. Неговото устройство представлява иновативно зарядно, което генерира електричество от движението на обувките ни. По този начин можем да съберем достатъчно електричество, за да заредим смартфона или музикалния си плейър единствено със стъпките си, предаде Dvice.

 

Ключовият елемент от проекта му е специална стелка, която функционира като генератор и се състои от два броя пиезо-електрични дискове. Именно те създават електричество при движението на ходилата ни, като то се съхранява в допълнителна акумулаторна батерия. Потребителите след това могат лесно да включат към нея своите мобилни устройства и респективно да ги заредят, чрез USB кабел.

 

В момента изобретението на Касимиро позволява да захраните смартфон за 10 минути след игра на баскетбол в продължение на 2 часа. Ако искате да заредите на максимален капацитет батерия с мощност от 400mAh ще е необходимо да тичате цели 8 часа. Стойности, които може да не са достатъчно впечатляващи, по пък представляват добър старт за интересния проект на този 15-годишен студент.