Мобилното приложение на Wikipedia се сдоби с чисто нов дизайн, предаде TechCrunch.com. Новата версия вече е достъпна за потребителите на Android като скоро ще достигне и iOS. Нововъведенията в нея са по-приятно четене, подобрено търсене и акцент най-вече върху изображенията.

 

Идеята на новия дизайн е да направи онлайн енциклопедията, съдържаща над 33,5 милиона статии на 287 езика, е да я направи по-удобна за ползване в мобилно устройство. В новата версия всяка статия започва с голямо изображение, а над нея се вижда новата по-контрастна и по-силно акцентирана лента за търсене, до която, пък, е поместен списък с наскоро търсени статии.

 

Подобрено е и разглеждането на снимки: сега, когато натиснем върху някоя снимка, на екрана ще изскочи панел, по който с приплъзване на пръста вляво или вдясно ще можем да разгледаме всички изображения поместени в статията. След всяка статия има и нова опция на име Read More, която предлага до три страници със съдържание подобно на това, което току що сме прочели.