В наши дни специалните ефекти са част от почти всеки филм и това е причината много често зрителите да не им отдават нужното внимание. Затова според мнозина не е трудно да се открият добре направени компютърно генерирани анимации.

 

Дали това е така? Кои са най-добрите компютърни анимации, които са създавани от киноиндустрията? Оказва се, че дори по тази тема има какво да се научи. Анализаторите от Gizmodo обръщат вниманието ни към три филма, които много експерти признават за „класика“ по темата.

 

Вижте кои са най-успешните и въздействащи компютърни анимации в киното. А ако имате желание самите вие да пробвате своите умения в тази област, можете да научите кои са най-добрите безплатни приложения за редактиране на видео.  

 

1. „Аватар“

Научнофантастичният филм на Джеймс Камерън, „Аватар“ е един от най-скъпите филми, правени някога, но неговият бюджет все още се пази в пълна тайна. Филмът обаче попада и в друга класация, тази на най-касовите филми. Това до голяма степен се дължи на неговите невероятни ефекти правени с помощта на най-съвременни технологии.

Благодарение на тях Камерън успява да възпроизведе един фантастичен чужд свят по начин, който трогва и впечатлява зрителите. Тази невероятна природа е населена с безброй същества, които не по-малко будят възхищение. От всички обаче най-реалистични са крилатите създания „Банши” които имат голяма роля в приключенията на Джейк.

Той трябва да обуздае и язди банши, за да бъде приет като равноправен член в клана на Нави. Камерън има невероятен усет и слива по един невероятен начин актьорите с анимациите. Този вид усет и красота се срещат рядко в научната фантастика, ето защо си заслужава да гледате филма.

 

-______-1_400_04

 

2.  „Прометей“

Филмът на режисьора Ридли Скот, „Прометей“ е сложен микс от ужас и научна фантастика. Каквото и да е вашето мнение за филма обаче, не може да отречетем, че „Прометей“  е визуален шедьовър. Неслучайно някои критици го описаха като триумф на ефектите, но не и на сюжета.

 

-______-2_400

 

3. „Бойни кораби“

И този филм не може да се похвали с добър сюжет, а само със спиращи дъха ефекти. „Бойни кораби“ е вдъхновен от класическата детска игра, създаден с впечатляващия бюджет от двеста милиона долара и в него дебютира Риана.  Режисьорът Питър Бърг се е погрижил почти всичките $200 милиона от бюджета да отидат за спецефекти. Благодарение на този ход корабите на човеците и машините на извънземните изглеждат впечатляващо. Именно космическите машини, експлозиите и океанският екшън са нещата, заради които „Бойни кораби“ си заслужава да бъде гледан. 

 

-______-3_400