Днес все повече хора осъзнават необходимостта от това да имат свой ​​собствен или професионален уебсайт. Една интернет страница може да ви представи пред света и хората да научат за вас.

 

Независимо дали предлагате услуги, продавате продукти или просто има какво да кажете на света, уеб сайта е най-добрият начин да го направите. Ако и вие мислите че е важно да имате блог, вижте грешките които не трябва да допускате.

 

Има голям брой услуги, които ви позволяват лесно да създадете бързо и лесно свой сайт, дори ако не разполагате с дълбоко познаване по CSS, HTML и JavaScript (JS). От PC World насочват вниманието ни към три безплатни услуги, които могат да ви помогнат да създадете свой уеб сайт. По подразбиране, всички те насочват новосъздадения сайт към генериран домейн, но и трите услуги ви позволяват да използвате ваше собствено закупено име, ако желаете.

 

1. Wordpress.com

Wordpress е много гъвкава платформа, която ви помага да изградите професионален сайт. WordPress.com предлага възможност на потребителите да създават блогове, да избират оформление и да добавят уиджети. Тези услуги са безплатни, но има и платени, които дават по-широки възможности за персонализиране. Всичко, което трябва да направите е да изберете тема и да започнете да добавяте страници и постове. Красотата на Wordpress е, че макар и да функционира като блог платформа, то не е задължително услугата да работи по този начин. Можете да създавате, например, целевата страница, която посетителите на сайта да виждат първо, и след това да използвате само блог частта за новини за професионалния си живот, бизнес, или нещо такова.

 

2. Tumblr

Tumblr е своеобразна комбинация от микроблогинг платформа и социална мрежа, и е добър избор, за тези които планират да използват сайта си за бързо споделяне на клипове, снимки и кратки съобщения. Подобно на Wordpress, и Tumblr предлага разнообразие от теми. Много от тях са безплатни, но наистина добре изглеждащите ще ви струват няколко долара. Недостатъкът на Tumblr е, че предлага по-малък контрол на вашия сайт в сравнение с другите платформи правят.

 

3. Pancake.io

Pancake.io ви позволява да създадете три уеб сайта безплатно. От трите варианта, това е най-техничният, тъй като изисква от вас да знаете поне малко CSS, HTML и JS. Pancake.io ви помага да изградите сайт по два начина: с помощта на Jekyll, статичен генератор на сайтове или чрез качване на файлове в Dropbox. Предимството на Pancake.io е, че тъй като услугата разчита на Dropbox можете да добавяте файлове към вашия сайт от почти всяко устройство, което се свързва с услугата за съхранение в облака.