Смартфоните на BlackBerry са популярни не само със своите удобни QWERTY клавиатури, но също и с високата степен на сигурност, която предлагат на потребителите. Именно това е причината устройствата на компанията да продължават да се използват масово в правителствени агенции и сред бизнес средите по цял свят. Характеристика, която продължава да ги отличава от много по-популярните днес смартфони с Android OS и iOS.

 

Компанията Secusmart GmbH информира потребителите, че благодарение на нея вече могат да се сдобият с най-сигурния смартфон с BlackBerry 10 OS досега срещу сума от €1995, информира Gsmarena. За целта те предоставят на клиентите си допълнителна microSD памет карта, която е оборудвана със специален чип. Благодарение на него цялата поверителна информация в смартфона се съхранява в изключително защитена среда.

 

Въпросната карта предлага инсталирани най-новите софтуерни и хардуерни решения на компанията за криптиране на данните, които използват 128-битова AES технология. Интересен факт е, че за да се възползвате напълно от това допълнително ниво на сигурност е важно и човека, на който се обаждате да разполага със същата защита. Secursmart GmbH също така планират да продават на потребителите си не само BlackBerry Z10, но и модели с Android OS и iOS, които използват системите и за криптиране на информацията.