Независимо от това колко обичате да пътувате, резервирането на полети и хотели от една страна, и напрежението докато се придвижите от летището до хотела от друга е винаги много стресиращо. А когато не пътувате за удоволствие, а сте в командировка, нещата може да се усложнят още повече.

 

За щастие има голямо разнообразие от различни мобилни приложения от които може да се възползвате. С тяхна помощ ще може да облекчите традиционните „главоболия“, с които всички пътуващи обикновено се сблъскват по пътя. 

 

От PCMag са съставили списък с най-полезните приложения за бизнес пътувания. С тяхна помощ ще си осигурите едно безпроблемно пътуване и ще можете да се концентрирате по-лесно върху служебните си задачи Ето кои са те:

 

1. За да пристигате винаги на време на срещите си

Проблемите с трафика са сериозни особено ако шофирате в град, който не сте посещавали никога преди и не познавате. За да не закъснявате за бизнес срещите си ще имате нужда от приложение като Waze (Android, Apple) на вашия смартфон. Приложението алармира потребителите за потенциални задръствания и предлага алтернативни маршрути, като използва подадените от самите потребители данни за трафик, ремонти или пътни произшествия.

 

Ако искате да ползвате таксита, а не да шофирате, Uber (iOS и Android) е услугата, от която имате нужда. Ако сте в чужд град и не знаете нито телефоните на местните таксита, нито тяхната цена на помощ ви идва Uber. След като предварително сте изтеглили приложението и сте се регистрирали, ще може да използвате автомобилните услуги на Uber, като просто споделите вашето местоположение със съответния бутон. На картата пред вас ще видите наличните Uber коли, ще може да изберете типа автомобил и дори да видите кой шофьор управлява всяка от тях. След това изчакайте на мястото, от което сте пуснали заявката си, и до няколко минути до вас ще спре черен автомобил (запазена марка за Uber) и ще ви откара там, където поискате.

 

А ако пътувате в чужбина със сигурност ще имате нужда и от картографско приложение, което да може да ползвате и офлайн. Много подходящо за целта е City Maps 2Go (Android, Apple), което освен това ще ви покаже и всички забележителности в района.

 

2. За да имате навсякъде интернет достъп

Никога не знаете кога ще имате нужда от интернет връзка. Wi-Fi Finder е безплатно приложение за iOS и Android, което търси за безплатни точки за Wi-Fi връзка (hotspots) близо до вас независимо къде по света се намирате. Така че без значение къде е следващата ви дестинация, вие ще бъдете в състояние да намерите връзка бързо, за да осъществите контакт с клиентите си или с колегите си.

 

3. За да може да редактирате документите си в движение

Лаптопите са тежки и обемисти устройства спрямо таблетите и смартфоните. В зависимост от целта на пътуването ви, вие можете да оставите лаптопа у дома и да ползвате смартфон или таблет и преносима Bluetooth клавиатура за писане на бележки. Но какво ще правите, ако се наложи да промените някой документ на Microsoft Office? За щастите Microsoft направи своите Office приложения достъпни за платформите Android, iOS и Windows Phone, безплатно и вече те могат да се ползват с лекота на смартфони и таблети. Можете да създавате и редактирате някои от вашите бизнес документи в движение. Освен това документите се синхронизират чрез OneDrive на Microsoft за още по-голямо удобство.

 

4. За да отчетете всичките си разходи

Ако вашата компания изисква от вас отчет за всички разходи, които правите докато сте в командировка вие сте длъжни да представяте разписки за тези разходи. Expensify е чудесно приложение за този случай, тъй като то се синхронизира с вашите дебитни и кредитни карти и автоматично запълва цялата необходима информация в доклада, което ви позволява да се съсредоточите върху вашето пътуване и бизнес задълженията си. Това приложение е безплатно и е достъпно за Android, Blackberry, iOS и Windows.