Съвременните десктоп и мобилни компютри обикновено разполагат с достатъчно свободен капацитет върху HDD или SSD диска си. С течение на времето, обаче, ние постепенно запълваме този капацитет, записвайки филми, файлове, игри, снимки или видеоклипове. За щастие индустрията отдавна намери решение на проблема с изчерпания капацитет – външните дискове.

 

Ако капацитетът и на вашия настолен компютър или лаптоп е към края си и работата му се е забавила, то значи е време да се сдобиете с външен диск, за да продължите спокойно да съхранявате нови данни, без да триете старите. Хубавото е, че на българския пазар се предлагат достатъчно съвсем достъпни решения с капацитет от 1ТВ. Ето кои са най-изгодните сред тях в момента:

 

1. Seagate, 1TB, Expansion Portable, USB 3.0

Този лек и компактен външен твърд диск с привлекателен текстуриран дизайн ще ви свърши отлична работа ако често имате нужда да прехвърляте много данни бързо и сигурно. Инсталацията на софтуера на диска трае секунди, а вграденият капацитет от 1ТВ ще побере до 1000 часа видео, 250 двучасови DVD филма, 320 хиляди снимки и над 16 660 часа музика.

 

Цена: 138лв.

 

8_400_69


2. ADATA HV100, 1TB, USB3.0

Серията външни твърди дискове ADATA HV100 впечатлява с минималистичния си дизайн и със специалното покритие на корпуса, което не се замърсява от пръстови отпечатъци. Този SuperSpeed USB 3.0 диск е идеалното решение за тези от вас, които често пътуват: вградената технология G Shock Sensor Protection ви обещава, че данните съхранени в него ще са в безопасност дори да го изтървете.

Цена: 138лв.

 

10_400_34


3. WESTERN DIGITAL WDBPCK0010BBK/WDBUZG0010BBK

Този модел е представител на серията WD Elements – външни дискове с голям капацитет, но леко тегло и компактни размери. Ако често пътувате и имате нужда от голямо пространство за съхранение на файлове, това е перфектният избор за вас. Дискът гарантира бърз пренос на данни благодарение на USB 3.0 интерфейса си и съдържа trial версия на софтуера WD SmartWare Pro, която ще ви позволи да съхранявате данните си едновременно в диска и в облачната услуга, която използвате.

Цена: 155лв.

 

western_digital_wdbuzg0010bbk_nesn_1tb_elements_portable_hd_965069_400


4. TOSHIBA STORE CANVIO 2.5" 1TB BLACK

Компактният външен диск с гланцово покритие ви обещава бърз и сигурен пренос на данни посредством интерфейса SuperSpeed USB 3.0. Дискът поддържа и софтуер на име NTI® Backup Now EZ™, който ни помага лесно да създаваме архивни папки. Благодарение на вградените си драйвери, дискът си комуникира еднакво успешно както с Windows, така и с Мас.

 

Цена: 135лв.

 

vvvlafih8e_hdtc610ek3b1j_400


5. SONY HD-E1B BK

Последното ни предложение е моделът SONY HD-E1B BK – външен диск с капацитет от 1TB, чийто вграден софтуер ускорява още повече преноса на данни през и без това бързия USB 3.0 интерфейс. Дискът обещава пълна сигурност на данните благодарение на софтуера за създаване на пароли Password Protection Manager.

 

Цена: 149лв.

 

170927_400.