Eмануеле Боарето е името на италиански архитект, който сега построи впечатляващ басейн, който кръщава с името Y-40 за четиризвездния хотел Terme Millepini. Уникалното съоръжение е разположено в областта Eurganeon Hills в близост до Венеция и привлича вниманието ни с огромните си размери. Внушителният басейн на повърхността е с диаметър от 21х18 метра и е напълнен с 4300 кубически метра минерална вода, предаде SlashGear.

 

Допълнителна система поддържа постоянно нейната температура между 32 и 34 градуса, което позволява на посетителите да се къпят без допълнителен неопренов костюм. Под повърхността Y-40 разполага с няколко допълнителни нива, като дълбочината му достига до невероятните 40 метра. Във вътрешността е разположен и подводен тунел с големина от пет метра, който осигурява „сух“ достъп до басейна, а идеята за него е вдъхновена от подобни структури в аквариумите.

 

Долната част на съоръжението е с цилиндрична форма и обхваща последните 15 метра, които са подходящи за любителите на гмуркането. Благодарение на размерите си Y-40 официално намери мястото си в Книгата с рекордите на Гинес за най-дълбок басейн на планетата. По този начин той изпревари Demo 33 в Белгия, който е с дълбочина от почти 35 метра и можеше да се похвали с тази титла в последните 10 години.

 

В галерията долу можете да видите още снимки: