Необходимостта от сигурност и анонимност в интернет се увеличи значително през последните няколко години, тъй като все повече и повече потребители осъзнаха колко е важно да не могат да бъдат проследени онлайн.

 

Виртуална частна мрежа или VPN (Virtual Private Network) е компютърна мрежа, логически изградена чрез криптиране, използваща физическата и програмна инфраструктура на по-голяма обществена мрежа, най-често Интернет.

 

От PC World са съставили списък с най-добрите VPN услуги, който може да ви е от полза. Разглердайте го и преценете коя услуга е за вас. А преди това може да разгледате съветите за това как да скривате търсенията си в Интернет или как да сърфирате анонимно в Интернет.

 

1. HideMyAss Pro

HideMyAss Pro осигурява 128-битово криптиране за само $ 11,52 на месец или $ 138,24 на година не е лоша сделка, въпреки че само две едновременни връзки са разрешени с HideMyAss Pro. Поддържа Windows, OS X, iPhone и Android.

 

2. TunnelBear

TunnelBear предлага 256-битово криптиране. Цената за Android, iOS, Windows и Mac OS X потребителите е $ 4,99 на месец или $ 49,99 на година.

 

3. Private Internet Access

За $ 6,95 на месец или $ 39,95 на година, Private Internet Access предлага P2P и VOIP подкрепа, както и възможността да се използват 5 устройства едновременно и неограничен трафик! Услугата осигурява VPN и за торенти, и е на разположение за Windows и OS X.

 

4. Torguard

Torguard предлага 256-битово криптиране, неограничен трафик и възможност за използване на пет устройства едновременно. Цената на услугата е $ 9,99  на месец или $ 59,99 на година.

 

5. Hotspot Shield Free

Hotspot Shield Free е безплатна услуга, която ви позволява да сърфирате безопасно и анонимно в интернет като създава виртуална мрежа. Но трябва да имате предвид че поддържа реклами. Тя е на разположенеие за Windows, OS X, iOS и Android. Услугата има и платена версия.

 

6. CyberGhost Free

За разлика от платената услуга, CyberGhost Free поддържа реклами и работи само с Windows, Mac OS X и Android.