Изчакайте преди да излезете навън! Ако не искате капризите на времето да провалят плановете ви, а да сте подготвени независимо дали ще вали дъжд или ще пече слънце, ще имате нужда от помощ.

 

Съществуват много метеорологични приложения, които ще превърнат вашия смартфон или таблет в надежден съветник за това дали трябва преди да излезете навън да си вземете чадър или слънчеви очила, но не всички са еднакво добри.

 

Благодарение на анализаторите от Mashable можем да разберем кои са най-добрите метеорологични приложения за Android, за да сме винаги подготвени за изненадите, които ни е приготвило времето.

 

1. Weather Channel

 Weather Channel предоставя актуална и точна информация за времето, като може да избирате между почасова, тридневна и 10-дневна прогноза. Ще получите и обичайната гама от метеорологични условия, като скоростта на вятъра, влажност, UV индекс, видимост, точка на оросяване и налягане. Приложението е с елегантен интерфейс и лесно за използване. Това е без съмнение един от най-добрите метеорологични приложения за Android.

 

2. 1Weather

1Weather е едно от най-добрите безплатни метеорологични приложения за Android не само заради огромното количество информация и възможността да я споделяте, но и заради страхотната си графика, дизайн, анимации и възможности. Данните се актуализират редовно, както и прогнозите за почти всяко място по света.

 

3. Accuweather

Създателите на приложението Accuweather са го превърнали в нещо повече от инструмент за метеорологични прогнози. То ще ви предупреждава предварително за екстремнни климатични условия, за да ви предпази от опасностити.

 

4. Yahoo Weather 

Yahoo Weather предлага тонове информация без това да ви кара да се чувствате объркани. Освен това постоянно променя фона с изображения от Flickr, което е изключително приятна функция.

 

5. GO Weather 

GO Weather предлага надеждна информация за времето, която се показва по един приятен и красив начин. В сравнение с някои други приложения, актуализации за времето се случват много по-често. А в допълнение към метеорологичните прогнози ще получите информация за такива неща като час на изгрева и залеза, шансовете за валежи, скоростта на вятъра и други.