Помните ли хартиените карти? Тези огромни ‘помощници‘ по време на път покриваха цялото предно стъкло на колата. За щастие днес смартфоните може да ни свършат чудесна работа като навигационна система.

 

По тази причина, за много потребители хартиените карти вече са нещо от миналото именно благодарение на изобилието от приложения за навигация. Но дори и сред навигационните приложения, има такива които са по-добри от останалите, ето защо решихме да ви представим информацията на Mashable за това кои са най-добрите приложения за навигация.

 

Може да прочетете и статията най-полезните приложения докато сте на бизнес пътуване. Тя ще е подходяща за онези, на които им предстои командировка и се нуждаят от подходящите инструменти докато са далеч от дома и офиса.

 

1. Waze Social GPS Maps & Traffic

Waze Social GPS Maps & Traffic е безплатно навигационно приложение, което може да ви дава информация в реално време за движението по пътищата. Приложението освен това има готини функции, като например, да показва най-евтините бензиностанции по маршрута ви. 

 

2. Maps.Me

Maps.Me е едно от най-добрите Android приложения за карти. Дизайнът, интерфейсът и използваемостта му са опростени и интуитивни. Maps.Me е за тези, които търсят приложение за офлайн карти, което да работи бързо и качествено.

 

3. OsmAnd

Безплатната версия на OsmAnd предлага всичко, от което може да имате нужда за лесна навигация. Приложението също така използва OpenStreetMap карти, които се актуализират често. Платената версия предоставя и информация от Wikipedia.

 

4. Navmii GPS World (Navfree)

Navmii GPS World (Navfree) се интегрира с Google Street View и Foursquare и предоставя великолепни HD карти за повече от 30 страни. Приложението предоставя информация за трафика в реално време, както и OSM карти, които могат да бъдат използвани в офлайн режим.