Много усърдни потребители не пестят сили и време когато става дума за архивиране на данните от техните десктоп машини, но може ли да се каже същото и за собствениците на смартфони? Постоянното архивиране на данните и приложенията от вашия Android телефон може да ви изглежда като ненужна и скучна работа, но това не е така.

 

Представете си, че вашето устройство бъде откраднато или сте го изпуснали в локва. В такива случаи е добре да се запитате как ще възстановите снимките, музиката, видеото, контактите, документите и отметките на браузъра си.

 

Ако нямате резервно копие на данните си вашият основен проблем няма да е загубата на самия хардуер, а загубата на цифровото съдържание, което сте съхранявали на него. Всеки архив, който направите ще може след това да бъде лесно възстановен в новото ви устройство.

 

Ако вече се чудите какви са начините за архивиране, вижте кои са най-добрите Android приложения за архивиране според анализаторите от PC World.

 

1. Helium App Sync and Backup

Подобно на най-добрите приложения за архивиране, Helium позволява на потребителите да архивират приложения, данни, контакти, SMS и разговори, но за разлика от много подобни приложения, Helium може да направи всичко това, без да е необходимо да рутвате вашето устройство. Платената версия ($ 5) предлага възможност за качване на файловете ви в облака, архивиране на графици и няма реклами.

Приложението може да изтеглите от тук

 

2. Holo Backup

Holo Backup е десктоп инструмент, който използва вградените ADB бакап функции в Android 4.0, за да направите резервно копие на приложенията и данните на вашия телефон на работния ви плот, дори и без да разкодирано вашето устройство.

Приложението може да изтеглите от тук

 

3. Ultimate Backup

Ultimate Backup е приложение, с което можете да направите цялостен архив на телефона си директно в Box, Dropbox и Google Drive, без да се налага да разкодирвате устройството си. Можете да направите резервно копие на разговори, отметки, Wi-Fi данни и така нататък. Платената версия на приложението ви дава достъп до допълнителни функции.

Приложението може да изтеглите от тук

 

4. Titanium Backup

Titanium Backup е надеждно приложение за архивиране като безплатната версия ви позволява да направите резервно копие и да възстановите данни като контакти, SMS, приложения и други като автоматизира много от общите действия. За да се възползвате от Titanium Backup обаче, вашето устройство трябва да е рутнато.

Приложението може да изтеглите от тук

 

5. My Backup

С My Backup можете да архивирате и възстановявате вашите приложения и данни – снимки, музика, видео, контакти, регистъра на повикванията, отметките на браузъра, SMS, MMS и така нататък. Докато обаче My Backup работи без да е нужно да разкодирате телефона си, истинският потенциал на приложението ще се отключи когато го стартирате на рутнато устройство.

Приложението може да изтеглите от тук