След многото класации представящи най-добрите устройства в своите класове, дойде ред и на най-добрите телефони, които притежават QWERTY клавиатура. Както знаем това обикновенно са смартфони предназначени за работа със социални мрежи или използвани за бизнес цели. Пълната QWERTY клавиатура дава основни предимства за потребителите, най-вече при писането на съобщения и редакцията на офис документи.

 

 

 

 

 

 

 

 

1. BlackBerry Bold 9700
Този смартфон е разработен от кандската компания RIM и се смята за един от най-добрите с пълна клавиатура на пазара. Той включва 3.5 мм жак за слушалки, брилянтен дисплей, 3G способности, Wi -Fi, Bluetooth и GPS. Смартфона използва по-бърз процесор и работи с новата операционна система BlackBerry 5.0.

 

1a_400_01

 

2. Nokia E72
Телефона е ориентиран предимно към бизнес потребителите, които търсят интелигентен телефон с множество функции и стилен дизайн. Този модел на Nokia разполага с добра клавиатура, отлична камера Carl Zeiss и увеличен живот на батерията. Телефона работи с оерационна система Symbian и разполага с 3,5 мм аудио порт.

 

2a_400_02

 

3. Motorola Milestone
Този смартфон работи под опеационна система Android 2.1 разполага с добро качество на звука Crystal Talk и 3,5 мм аудио конектор. Недостатъци при този модел на Motorola се наблюдават в краткия живот на батерията, камерата снима лошо при неосветени помещения, а QWERTY клавиатурата е плоска и трудна за работа при някои потребители. Въпреки това този смартфон е един от най-добрите на Motorola.

 

3a

 

4. Sony Ericsson Aspen
Това е един от последните модели на компанията и работи с операционна система Windows Mobile 6.5.3. Смартфона разполага с 4 GB вградена памет, която може да се увеличи до 16 GB чрез microSD карти. Благодарение на операционната си система към програмния пакет на смартфона се прилага и офис пакет необходим за бизнес потребителите на компанията.

 

4a_400_02

 

5. LG Town GT350
Този смартфон е предназначен предимно за младото поколение и поради тази причина разполага разноцветен дизайн на корпуса. Телефона е предвиден да се използва за работа в социалните мрежи и наличието на пълна QWERTY клавиатура го прави незаменим телефон за хората, които обичат да се забавляват в интернет.

5a_400_03