В наши дни около Земята обикалят много сателити, и въпреки че няма да ги видите ако вдигнете поглед нагоре, те са там и вършат своята мисия. Кликнете тук, за да научите как може да разберете кога ви снима сателит.

 

Спътниците на NASA заснемат едни от най-завладяващите снимки на земната повърхност, така че ако имате малко време за губене, не спирайте да четете. Потребителите винаги са се прехласвали по красивите визии на земята от космоса.

 

По долу сме събрали най-добрите снимки на Земята от космоса. Разгледайте ги защото чрез тях ще видите планетата ни по нов и неочакван начин. А ако кликнете тук ще намерите интересна информация за най-странните проекти на NASA.

 

1. Прах и облаци над пустинята Сахара

Сахара ‘изпраща‘ повече прах в атмосферата, отколкото всяка друга пустиня. По този начин обаче се оплождат земите в Северна и Южна Америка. Тази снимка е направена от астронавта Aлекс Герст от МКС на 08 септември.

 

-_____-1_400_17

 

2. Мъгла над долината Кашмир, Южна Азия

Долината Кашмир е обградена от планини, така се получава ефективен капан за дима и замърсяванията на въздуха от изгарянето на въглища и биомаса.

 

-_____-2_400_19

 

3. Изригване на вулкан в Исландия

Исландия е една от най-вулканични места на Земята. Това е вулкана Бардарбунга, а снимката е направена на 6 септември от сателита Landsat 8.

 

-_____-3_400_18

 

4. Ураганът Едуард над Атлантическия океан

Тук ураганът Едуард е над Атлантическия океан между Африка, Северна Америка и Европа. Тази снимка е направена от астронавта Рейд Уайзман от МКС на 16 септември.

 

-_____-4_400_16

 

5. Източното полукълбо на Земята

Това изображение е направено от снимки, заснети по време на осемте обиколки на Земята на спътника Suomi NPP.

 

-_____-5_400_17

 

6. Венецианската лагуна

Венецианската лагуна е залив в най-северозападната част на Венецианския залив в Адриатическо море, в който се намира прочутият град Венеция.

 

-_____-6_400_12

 

7. Зелената река, щата Юта, САЩ

В продължение на хиляди години Зелената река е издълбала в пустинната земя  големи каньони.

 

-_____-7_400_09

 

8. Тайфунът Неогури

На тази снимка тайфунът Неогури е ‘заловен‘ в близост до Япония. Снимката е направена от спътника Suomi NPP в нощта на 8 юли.

 

-_____-8_400_06

 

9. Южни Сандвичеви острови

Тези красиви облаци са се образували над Южните Сандвичеви острови.

 

-_____-9_400_03

 

10. Остров Нишиношима

През месец декември 2013 година в близост до Япония се ‘роди‘ малък вулканичен остров. Тази снимка е направена през месец август 2014 година и доказва, че островът продължава да расте. 

 

-_____-10_400_01