Създаване на изкуство с помощта на таблетите е истинско удоволствие. Още повече, че потребителите имат достъп до изобилие от приложения, от които може да избират, за да осъществят по най-добрия начин идеите си и да покажат възможностите си.

 

От CNet са съставли списък с най-добрите приложения за създаване на изкуство. Не пропускайте да разберете и кои са най-добрите джаджи за създателите на дигитално изкуство.

 

А ако се  интересувате от темата тогава сигурнмо ще ви бъдат интересни и статиите: Как да създаваме изкуство с Microsoft Excel и Как се прави изкуство от флопи дискове.

 

1. Autodesk Sketchbook 

Autodesk Sketchbook идва с разнообразие от инструменти за рисуване и четки, функции, както и с възможност за съхранение на вашите работи на Dropbox или iCloud. Sketchbook е нещо повече от забавно приложение за чертане и рисуване, то е инструмент за професионалните илюстратори и художници.

За изтегляне: (AndroidiOS)

 

2. Sketchbook Express 

Toва приложение е подходящо не само за русуване, но и за редактиране на снимки и изображения. Смартфон версията на Sketchbook Express е оптимизирана за по-малки екрани. Платената Pro версия на приложението отключва много допълнителни функции и настройки.

 За изтегляне: (Android, iOS

 

3. Paper by Fifty Three

Paper е едно наистина забележително приложение, което изисква минимум усилия за работа и предлага възможност за влагане на максимум креативност. С него може да създавате рисунки, диаграми, скици, бележки, илюстрации и след това да ги споделете в социалните мрежи. От App Store могат да се закупят палитра от четки и много други функции и ефекти, но и основната безплатна версия предлага всичко необходимо за скициране, писане, рисуване, чертане и оцветяване.

За изтегляне: Paper by Fifty Three 

 

4. Artflow

Безплатната версия на ArtFlow идва с девет адаптивни четки, инструмент за симетрия, избор на цвят и подкрепа на два слоя. Платената версия отключва допълнителни инструменти, достъп до повече от 50 четки, възможност за създаване на до 16 слоя, подкрепа на работа със стилус и възможност за персонализиране на палитрите.

За изтегляне:  ArtFlow 

 

5. Photoshop Touch 

Photoshop Touch разполага с основните функции на популярния софтуер за графична обработка Photoshop, познат ни от настолните компютри и лаптопи. Приложението има цена $ 10 и идва с ограничена версия на Creative Cloud, която ви позволява да синхронизирате и споделяте творбите си с десктоп версията на Photoshop.

За изтегляне:  (Android таблет, смсртфонiPadiPhone)