Смартфоните и таблетите са идеалните образователени инструменти, а програмистите се възползват от силата им и създават интерактивни витрини, образователни книги и научни приложения.

 

Ако не сте използвали досега предимствата на мобилните устройства за учене, вижте списъка с най-добрите приложения за наука на анализаторите от mashable.

 

1. Earthviewer

Приложението Earthviewer ви предлага снимки, данни и по-задълбочено ръководство за проучване историята на Земята, като климат, атмосферни условия, температура, дължина на деня, слънчева активност, биоразнообразието и други. Тази информация може да се проследи от преди милиони години до днес, и дори да видите какви промени ще настъпят на нашата планета в бъдеще.

 

2. Anatomy 4D

Anatomy 4D е приложение с добавена реалност, което ви дава възможност да опознаете човешкото тяло. Приложението е лесно за използване и наистина е много интригуващо.

 

3. 3D Brain

3D Brain е друго интересно приложение, с което може да изучавате човешкия мозък. Приложението генерира интерактивен модел на човешкия мозък, който се върти и може да се изследва. 3D моделът е цветово кодиран и етикетиран по зони, а потребителите могат да получат повече информация за всяка зона като кликнат върху нея. Приложението е достъпно за iOS и Android.

 

4. Wolfram Alpha 

Wolfram Alpha е единствената по рода си онлайн машина за знания. Тя дава експертни отговори на въпроси, генерира отчети и предлага анализи за различни неща.

 

5. Noisetube

Шумовете могат да бъдат толкова вредни за здравето, колкото и замърсяването на въздуха. Приложението Noisetube е проект на University of Brussels и Sony Computer Science Laboratory и помага на гражданите да записват шума около тях, за да помогнат за създаването на карта на шума. По същество, вие ставате част от глобално изследване. Приложението се възползва от вградените сензори в телефона за да записва шума, докато се движите из града. Потребителите могат да гледат на графика на записаните звуци и да ги категоризират, а след това да ги изпратят към сървърите на Noisetube.