Мобилните устройства не случайно са наречени точна така. Те са създадени специално, за да ни улесняват, докато сме в движение. Безспорно едно от най-полезните приложения на мобилните устройства е използването им по време на път.

 

Преди да се отправите на път или започнете да проучвате нова страна, разгледайте предложенията на PC Mag за най-добрите офлайн навигации за Android OS като не пропускате да разгледате и този списък с най-полезните Android приложения за нашето пътуване.

 

Може да прочетете и статията най-полезните приложения докато сте на бизнес пътуване. Тя ще е подходяща за тези, на които им предстои командировка и се нуждаят от подходящите инструменти докато са далеч от дома и офиса.

 

1. Maps.Me

Maps.Me е едно от най-добрите Android приложения за карти. Дизайнът, интерфейса и използваемостта му са опростени и интуитивни. Maps.Me е за тези, които търсят приложение за офлайн карти, което да работи добре и бързо.

 

2. Navfree

Navfree е напълно безплатно приложение, поддържащо гласова навигация. То се интегрира с Google Street View и Foursquare и предоставя великолепни HD карти за повече от 30 страни.

 

3. Maps & GPS Navigation by Sygic

Maps & GPS Navigation by Sygic предлага достъп до много HD карти, допълнени с много функции, които правят навигирането по-лесно и по-бързо. Можете да тествате приложението в продължение на 7 дни безплатно, а след това ще трябва да платите.

 

4. CoPilot GPS

CoPilot GPS предлага достъп до карти за почти всяка точка на планета. Те са достъпни онлайн и се съхраняват на вашата SD карта. Можете да свържете приложението с различни социални мрежи, като Facebook и Twitter, за да навигирате по-лесно до дадено събитие например.

 

5. MapFactor

С MapFactor картите се инсталират на SD картата ви, така че нямате нужда от интернет връзка, когато пътувате. Приложението е безплатно, но има случаи в които картите понякога са неточни.

 

6. OsmAnd

Безплатната версия на OsmAnd предлага всичко, от което може да имате нужда за лесна навигация. Приложението също така използва OpenStreetMap карти, които се актуализират често. Платената версия предоставя и информация от Wikipedia.