PDF файловете са леки и преносими и могат да поддържат различни стилове документи. Съдържанието на един PDF документ обикновено се състои от текст, визуални елементи като снимки, графики и таблици, анотации, библиографии, индекси и други.

 

Технологията зад PDF файловете ви позволява да разглеждате съдържанието им на дисплея на устройството или компютъра си по начин подобен на  печатната им версия. Затова от PC Mag предлагат на вниманието ни най-добрите мобилни приложения за четене на PDF файлове.

 

Те правят много повече от това просто да отворят файла, защото предоставят различни навигационни възможности в допълнение към опции за анотация и функции за съхранение в облака.

 

Ако искате да научите повече полезна информация, вижте тези  8 полезни неща, които може да се направят с PDF файл или съветите за това как да използвате пълноценно PDF файловете в Google Drive, кликнете тук.

 

1. Adobe Reader

Приложението Adobe Reader, което е налично за Android и iOS е много функционално. То може да отваря различни PDF документи, включително и тези с формуляри за попълване, защитени с парола файлове и тези, които са защитени с Adobe LiveCycle DRM. Adobe Reader включва преформатиране на текста, функция за търсене, показалец и хипервръзки, както и способността да се попълват формуляри.

 

2. Foxit Mobile PDF 

Мобилната версия на популярния десктоп инструмент, Foxit PDF Mobile е малко и бързо PDF приложение. Поддържа няколко различни изгледа на документа, търсене и възможност за защита на документа с парола. Преформатирането на текста ви позволява да четете удобно дори на малкия екран на смартфона. Поддръжката на облачни услуги ви позволява да качвате и изтегляте PDF файлове от популярни доставчици.

 

3. iAnnotate

iAnnotate е впечатляващ PDF четец, който идва с множество функции и възможност за персонализации и редактиране на документите ви. Потребителите могат да отварят PDF файлове, да търсят думи и ключови думи, както и да навигират в отметките. Истинската отличителна черта на програмата е мощния набор от функции, които позволяват на потребителите да добавят бележки, да маркират текст, да подчертават, и така нататък. Поддържането на табове ви позволява да имате няколко отворени документа.

 

4. Google Play Books 

Google Play Books не е приложение специално разработено за четене на PDF файлове, но предлага някои уникални възможности като например 3D анимация при разгръщане на страниците, които си заслужават вниманието. Потребителите трябва първо да качат книгите си в облачната библиотека, за да могат да ги четат. PDF файловете се показват добре и могат да бъдат синхронизирани и изтегляни от различните ви устройства.  

 

5. Mantano Reader Premium

Mantano Reader Premium е заредено с мощни за четене и редактиране функции. Приложението поддържа най-разпространените формати за електронни книги, Adobe DRM и защитени с парола файлове, предлага допълнителен абонамент за предоставяне на услугата в облака. Приложението предлага и много функции за персонализиране и е достъпно за Android и iOS.