Как помните всички пароли, които използвате? Може би ги пишете на листче, което слагате в портфейла? Това е отдавна остарял метод. Днес независимо дали работите с компютър или модилно устроство има много по-надежден и сигурен начин да управлявате и помните паролите си.

 

Ако продължите да четете надолу ще разберете кои са най-добрите мобилни приложения за управление на пароли. Тези инструменти ви позволяват безопасно да съхранявате множество пароли, потребителски имена за логване, както и други лични данни в криптиран вид.

 

Разбира се, има лесен и бърз достъп до тази информация, дори когато сте в движение. А ако не ви е достатъчна вижте какво трябва да знаете когато избирате мениджър на пароли или как да предпазвате паролите си от кражба.

 

1. LastPass Premium (Android, iOS, WP, BlackBerry)

LastPass Premium е полезен в случаите когато имате нужда да се логнете, да генерирате парола за нов сайт, или да попълните онлайн формуляр. Приложението ви дава неограничен достъп до трезора от всички мобилни устройства и да се възползвате от усъвършенстваните му функции за сигурност. 

 

2. Keeper (Android, iOS, WP)

Keeper е безплатна и лесна за използване система за управление на паролите ви, при това достъпна на множество мобилни операционни системи. Keeper позволява на потребителите да се логват, да организират и безопасно да съхраняват паролите и личните си данни и да ги споделяте само с доверените си контакти. Има дори вграден генератор за пароли за създаване на силни пароли докато сте в движение. Приложението може автоматично да попълва информация за вход.

 

3. 1Password (iOS, Android)

1Password е друг популярен мобилен вариант за управление на вашите пароли. Функцията за търсене ви позволява лесно да намирате това, което ви трябва, а iCloud и Dropbox подкрепата ви позволява ефективно да синхронизирате данните си. Надстройката до PRO версията ви дава достъп до разнообразие от нови функции.

 

4. PasswordBox (Android, iOS)

PasswordBox предлага трезор, където потребителите могат спокойно да криптират и съхраняват своите пароли, лична информация, бележки и много повече, както и мениджър за пароли и възможност за автоматично въвеждане на вашите идентификационни данни. Потребителите имат възможност да синхронизират надеждно своя трезор на множество устройства и с други потребители, като същевременно гарантира, че само потребителят може да види данните.

 

5. mSecure (Android, iOS)

Информацията в трезора може да бъде копирана в клипборда, или да се използва за автоматично попълване на необходимите данни за вход и формуляри. A генераторът на пароли ви позволява да създавате и използвате силни пароли. Приложението включва множество архивиращи  методи за локално съхранение или в облака.

 

6. Roboform (Android, iOS, WP8)

Приложението RoboForm предоставя на абонатите криптиран свод за пароли и друга поверителна информация, всяка от които може да се синхронизира с вашта Roboform сметка на други устройства за съхранение. Има и възможност за автоматично попълване на формуляри и данни за вход, и може автоматично да записвате нови пароли и сметки. Генератор на пароли също е на разположение за генериране и съхраняване на силни пароли на мобилни устройства.