Замисляли ли сте се колко добре познавате вашето мобилно устройство?  Днес ние не се разделяме с любимите си джаджи дори за миг, но много често освен името и цената им не можем да дадем друга информация за тях.

 

А не искате ли да знаете колко бързо реално е мобилното ви устройство и къде се нарежда то сред останалите модели на пазара? Има инструменти, които са лесни за използване и са много точни, така че с радост бихте ги препоръчали на приятелите си.

 

С тях можете да опознаете по-добре джаджата си. За целта вижте списъка с най-добрите инструменти за диагностициране на Android джаджи, съставен от PC World. Освен това може би ще ви бъде интересно да разберете повече за тези 10 скрити функции в Android 5.0 Lollipop, както и за това кои са най-полезните Android приложения за вашето пътуване.

 

1. 3DMark

Най-популярният бенчмарк, който служи за тестване възможностите на графичните видеокарти, както и за сравнение на производителността им, 3Dmark, е на пазара от далечната 1998 година. Вече повече от година 3DMark е наличен и за мобилни устройства. С 3DMark за Android може да тествате производителността и живота на батерията на вашето устройство за ежедневни задачи като сърфиране в интернет, гледане на видео, работа с текст и редактиране на снимки. След теста може да сравните резултатите за вашето Android устройство с тези на други телефони и таблети, работещи с iOS, Windows и Windows RT.

3DMark изтеглете от тук

 

2. GFXBench 3.0

3DMark не е единственото предложение, когато става дума за мобилни GPU бенчмаркинг инструменти. GFXBench е многоплатформен и cross-API 3D графичен показател, който измерва графичната производителност, дългосрочната стабилност и работоспособност, консумацията на енергия. Подобно на 3DMark можете да получите достъп до база данни, за да сравните показателите на вашето устройство с останалите модели.

GFXBench 3.0 изтеглете от тук

 

3. Vellamo

Vellamo не тества всичко. Той е фокусиран основно върху тестване скоростта на браузъра, но също така включва режим, наречен Metal за тестване на CPU, памет и трафика и режим Multicore за тестване на взаимодействието между множеството процесорни ядра. Нужно е само да натиснете един бутон за да видите резултатите от теста, но понякога тези тестове протичат няколко минути така че се въоръжете с търпение.

Vellamo изтеглете от тук

 

4. Geekbench 3

С Geekbench 3 също може да разберете колко бързо е вашето устройство. Приложението включва няколко нови теста, предназначени да симулират реални сценарии за бързо и прецизно измерване на мобилната производителност на процесора.

Geekbench 3 изтеглете от тук

 

5. Antutu

Antutu е най-популярният бенчмарк инструмент за Android с над 100 милиона потребители. Инструментътподдържа Lollipop, ART, и новия 64-битов хардуер от Qualcomm и Nvidia. Резултатите които получите могат да бъдат качени в базата данни на Antutu, и след това да се използват, за сравнение и класиране на вашето устройство сред всички други Android устройства.

Antutu изтеглете от тук