Ако някога сте търсили безплатни снимки в интернет, знаете колко трудна задача може да е намирането на това, което ви трябва. Дори и да намерите безплатни снимки, повечето от тях са с ниска резолюция, воден знак, размазани и скучни.

 

За щастие има начин да попаднете на висококачествени снимки. За целта обаче ще трябва да разгледате списъка на CIO съдържащ най-добрите безплатни места за снимки.

 

1. Unsplash

На Unsplash се добавят 10 нови безплатни снимки на всеки 10 дни. Всички те са невероятни. Просто превъртете надолу началната страница, за да се насладите на мистични реки, далечни планински вериги и още много невероятни снимки.

 

2. Superfamous

Тази невероятна колекция принадлежи на холандския художник Фолкерт Гортер. Изображенията са с висока резолюция и са идеални за вашите уеб проекти или като тапети за десктопа ви.

 

3. Picjumbo

Picjumbo предлага лесна навигация и снимки с изключително висока разделителна способност. Сайтът предлага възможност да бъдете уведомявани за всяка нова публикувана снимка.

 

4. Pixabay

Pixabay е мечта за всеки уеб дизайнер. Причината не е само във функцията за търсене на сайта, но и поради изображенията с брилянтно качество.

 

5. Gratisography

На Gratisography ще откриете невероятна колекция, създадена от талантливия Райън Макгуайър, художник и уеб дизайнер. Този сайт предлага едни от най-емоционално наситените изображения в интернет, които няма как да не ви впечатлят.

 

6. MorgueFile

Сайтът не предлага толкова богат избор, колкото останалите в този списък, но снимките обхващат широк кръг от теми. Можете да намерите снимки на всичко, от диви животни до антики.

 

7.  FreeImages

FreeImages предлага хиляди снимки от различни категории. Но най-важното е възможността за търсене, която пести ценно време, когато работите по даден проект.

 

8. LittleVisuals

LittleVisuals е уникален сайт. Регистрирайте се със своя имейл и ще получавате седем снимки с висока резолюция всяка седмица.

 

Вижте още най-добрите приложения за обработка на снимки