За смартфоните отдавна се говори, че са удачни заместители на компютрите, въпреки че специалистите, които се нуждаят ежедневно от мощно компютърно оборудване не биха се съгласили с подобна теза.

 

Трябва да признаем обаче, че в основната си част, в която смартфонът служи за забавление, сърфиране в интернет и използване на популярни приложения, това е валидно твърдение.

 

Какво правите обаче когато нямате обхват? Ако вие и вашето Android устройство се окажете в такъв момент не се паникьосвайте. От PC Mag имат решение и то е списък с най-добрите офлайн игри за Android OS. Ето кои са те:

 

1. You Must Build A Boat

Какво ще кажете да обиколите света с лодка? Това е възможно ако се потопите в тази изключително увлекателна игра. Подгответе се за битки с чудовища и за събиране на съкровища.

 

2. Cook, Serve, Delicious!

В тази игра, вие сте собственик на ресторант и трябва да приготвяте храна и да обслужвате хората. Може да звучи банално, но играта е доста увлекателна особено когато трябва да обслужите няколки клиента наведнъж, като същевременно се опитвате и да почистите съдовете и да се справите с мишите капани.

 

3. Punch Quest

Когато тази игра се появи в Play Store, тя бъро се превърна в хит. За тази игра са ви нужни само два бутона, а визуалния дизайн е фантастичен и напомня много на класически платформи като Ghouls 'n Ghosts и Metal Slug.

 

4. X-Men: Days of Future Past

Ако сте фен на този супергерой, тогава играта ще ви заинтригува. Още повече, че може да спасявате света и без интернет връзка. Подготвeте се за битки между X-Men и Magneto, Nimrod, Master Mold и други.

 

5. Shadowrun Returns

Играта е базирана на класическата настолна RPG игра Shadowrun от 1989 гoдина и слива в едно фентъзи и научна фантастика. Тя ни отвежда в свят, в  който технологията и магията живеят ръка за ръка. Във вселена, населена с елфи с пушки двуцевки и имланти и орки с картечници и бронирани жилетки.