Google Chrome е най-популярният браузър. Той е предпочитан заради невероятните си функции, добрата скорост при сърфиране и приятния външен вид. Ако използвате Google Chrome като браузър по подразбиране, тогава трябва да изпробвате някои разширения.

 

Те ще направят вашето сърфиране по-ползотворно и забавно. Представяме ви списъка на PC Mag с най-добрите безплатни разширения за браузъра Chrome, които ще ви бъдат от полза в ежедневната ви работа.

 

Преди да го разгледате, кликнете тук, за да видите 5 полезни Google Chrome разширения за потребителите на YouTube. А ако си задавате въпроса  какво може да се направи когато Chrome забие, кликнете тук.

 

1. ScribeFire

ScribeFire е едно удобно разширение към браузъра ви, което ще ви улесни значително ако работите с блогове. То поддържа Blogger, WordPress, TypePad, LiveJournal и други.

Изтеглете ScribeFire

 

2. Awesome Screenshot Capture &Annotate

Не се ограничавайте със стандартните възможности за направата на скрийншоти. Направете ги много по-удобни и невероятни като ги анотиране с форми, стрелки и текстови бележки. С едно кликване качвате изображението на AwesomeScreenshot.com и го споделяте бързо с колеги и познати.

 Изтеглете Awesome Screenshot Capture &Annotate

 

3. Clearly

Разширението Clearly е създадено от Evernote, то изчиства уеб страниците, които четете от всичко ненужно. Освен това, ако харесате статия може лесно и бързо да я запишете в Evernote, за да я прочете по-късно отново.

Изтеглете Clearly

 

4. Boomerang

С Boomerang може да изпращате имейлите си по график. За да направите това, трябва да посочите точното време на изпращането им. Всички маркирани писма автоматично ще бъдат изпратени в посочения период от време. В допълнение, услугата може да ви напомня за важни писма, чието преглеждане сте отложили.

Изтеглете Boomerang for Gmail

 

5. Save to Google Drive

С това разширение  можете бързо да записвате документи, изображения, видео и други файлове, които намирате онлайн. Това не е архивиране, с каквото сме свикнали, но ни дава лесен начин за архивиране на файлове от интернет. Просто кликнете с десния бутон върху всеки подходящ линк, а след това изберете ‘Save to Google Drive’.

Изтеглете Save to Google Drive

 

6. AdBlock и Adblock Plus

Adblock Plus е най-популярната добавка за браузър създавана някога. Тя блокира банери, изскачащи прозорци и видеореклами – дори във Facebook и YouTubе.

Изтеглете AdBlock и Adblock Plus

 

7. DuckDuckGo for Chrome

DuckDuckGo е търсачката харесвана от тези хора, които имат сериозни притеснения относно поверителността.

Изтеглете DuckDuckGo for Chrome

 

8. MightyText

Вие разчитате едновременно както на компютъра си, така и на Android телефон? В такъв случай имате нужда от разширението MightyText. То ви показва всички текстови съобщения, които получавате в Chrome. Всички съобщения, които изпращате и получавате се синхронизират толкова дълго, колкото имате инсталирано приложението MightyText на Android телефона си.  

Изтеглете MightyText