Всеки, който се занимава с Photoshop знае колко е важно да има на разположение набор от качествени текстури. Има много сайтове, които предлагат платени ресурси, но не винаги можем да си позволим да закупим голямата част от изображенията от които се нуждаем.

 

Ако сте се сблъсквали с проблема да намерите безплатни източници на текстури, разгледайте списъка на Make Use Of. Предлагаме на вниманието ви 5 безплатни източника на фотошоп текстури.

 

1. Subtle Patterns

Всички патерни, които ще откриете на сайта са разработени от норвежкия дизайнер Ейтъл Мо. Той обича нещата да са прости и изчистени, ето защо повечето от 400 налични тук патерна са "изтънчени". Всички те са безплатни за лична и търговска употреба.

 

2. Texture Pop

На сайта ще откриете 793 файла, разделени в 22 категории. Не всички обаче са текстури, текстурите са разделени в следните категории: Metal, Concrete, Wood, Tree, Grass, Ground, Plant, Miscellaneous, Rock, Water, Brick и Sand.

 

3. Shizoo Design

Това е немски сайт, на който може да откриете някои наистина уникални Photoshop текстури. Те обаче не са категоризирани, така че си дайте време за да може да разгледате всички 23 страници. Shizoo Design предлага и четки, икони, патерни, хедъри и други.

 

4. Star Textures

Всички текстури в Star Textures, които са над 2700 са с висока резолюция и разделени по категории – Asphalt, Graffiti, Cardboard и Tape.

 

5. TextureLib

TextureLib е атрактивен уеб сайт, който почти сигурно ще ви позволи да откриете това, от което се нуждаете.

 

Вижте 5 полезни трика за създаване на успешно лого