Не ви ли се струва, че вирусите се разпространяват със скоростта на светлината? Не се притеснявайте, защото има начини да затворите вратата пред всеки зловреден софтуер, който се опитва да се „промъкне“ по незаконен начин във вашата Android джаджа.

 

От PC World обръщат вниманието ни към най-надеждните антивирусни приложения за Android ОS.  Независимо дали ви се иска да защитите телефона си от кражба или троянски кон, ще намерите онова, от което се нуждаете в този списък.

 

А ако някога сте се питали как работят различните системи за сигурност при смартфоните прочетете статията, за да разберете. Полезна ще ви бъде и информацията за това как да предпазим информацията си, ако ни откраднат смартфона.

 

1. AVL 

Приложението е носител на наградата на AV-TEST ‘За най-добра защита за 2013 за Android операционната система‘. AVL осигурява основните функции за защита на вашето устройство и щади живота на батерията. За съжаление обаче приложението няма функции от типа „anti-theft” (“против кражба“), които могат да бъдат намерени в други подобни приложения.

Приложението AVL може да изтеглите от тук

 

2. CM Security

CM Security е друго всепризнато приложение грижещо се за вашата защита срещу злонамерен софтуер. Приложението е безплатно и е създадено от Clean Master. То засича вируси, троянски коне, уязвимости, зловреден и шпионски софтуер на Android мобилни устройства.

Приложението CM Security може да изтеглите от тук

 

3. Mobile Security & Antivirus

Mobile Security & Antivirus идва с изобилие от опции за сигурност извън традиционната функция за „сканиране за вируси“ функция. Освен това се интегрира с операционната система Android Wear за смартчасовници. След 14-дневния пробен период обаче, приложението ще ви струва $ 15 на година, но ако търсите сигурност не се двоумете дали да използвате Mobile Security & Antivirus.

Mobile Security & Antivirus може да изтеглите от тук

 

4. AVG Antivirus Security

AVG Antivirus е безплатно приложение, което предпазва вашия смартфон в реално време от вируси, злонамерени приложения и друг шпионски софтуер. Можете да прегледате вашите приложения, но също така и вашите файлове, настройки и други. Има дори възможност да затворите приложенията, които значително забавят вашия смартфон или хабят бързо батерията. Също така, ако вие загубите вашето устройство, можете да блокирате или да изтриете вашата информация и да намерете вашето устройство чрез Google Maps.

AVG Antivirus Security може да изтеглите от тук

 

5. Norton Security Antivirus

Norton Security Antivirus е напълно безплатно приложение, което премахва всеки зловреден софтуер и вирус, благодарение на щателно сканиране на вашата система и на инсталираните приложения. Можете също така да сканирате и вашата SD карта, за да си гарантирате, че данните, съхранявани там не са компрометирани. Освен това приложението осигурява възможността да заключите устройството си от разстояние чрез SMS в случай на загуба или кражба.

Norton Security Antivirus може да изтеглите от тук