Google Play е най-големият магазин за Android приложения предлагащ избор измежду над 1,3 милиона приложения на своите потребители. Това е най-популярната дестинация за тези, които търсят приложения, а също и най-добрият начин за разработчиците да показват своите идеи на целия свят.

 

Въпреки това, съществуват много алтернативи, които е добре да пробвате. За целта от PC Mag са съставили списък с най-добрите алтернативи на Google Play. Преди да го разгледате може би ще ви бъде полезна и информацията в статията как може да получим платените приложения за Android безплатно.

 

Не пропускайте и статията ‘10 полезни начина да откривате добри приложения’, защото всеки има нужда от това да може да намери подходящото приложение когато има нужда от това.

 

Amazon App Store

Amazon App Store е може би най-известната алтернатива на Google Play, на която спокойно може да се доверите. Интерфейсът е интуитивен и е много подобен на това, с което сме свикнали в Google Play. Можете да изберете категории, топ класации и така нататък. Трябва да имате предвид обаче, че Amazon App store е една много скъпа алтернатива на Google Play, тъй като цената на някои от най-популярните приложения е с няколко долара по-висока от тази в Google Play.

 

Например, Minecraft струва $ 8.46 в Amazon срещу $6.99 в Google Play; Goat Simulator струва $ 6.04 в Amazon срещу $4.99 в Google Play; Plex струва $ 6.04 в Amazon срещу $4.99 в Google Play; Monument Valley струва $ 4.83 в Amazon срещу $3.99 в Google Play; Leo’s Fortune струва $ 3.26 в Amazon срещу $2.99 в Google Play. В края на всеки ден обаче Amazon предлагат безплатно някои платени приложения.

 

Aptiode

Aptiode е много повече от обикновена алтернатива на Google Play. Това е платформа, което означава, че разработчици, производители на оригинално оборудване, телекомуникационни компании и изобщо всеки може да създава свои собствени магазини за приложения. Към този момент потребителите на Aptiode са създали 125 474 индивидуални магазина, качени са 269 280 приложения и са изтеглени над 1,2 милиарда приложения. На Aptiode ще намерите всички популярни приложения, от които може да се нуждаете на вашето устройство, понякога дори по-евтино, отколкото в Google Play. Aptiode  е чудесна алтернатива, особено ако искате да опитате да създадете свой собствен App Store.

 

1Mobile

1Mobile се използва от много потребители на Android, тъй като тук могат да се намерят много приложения, които ги няма в Google Play.

 

F-Droid

В F-Droid ще откриете безплатни приложения с отворен код. Подобно на Aptiode, и в F-Droid всеки може да добавя свои собствени хранилище или да се свързва с други хора. Приложенията с реклами, функции за проследяване или с други така наречени "анти-функции" са под флаг, което прави избора на нови приложения за вашето Android устройство много по-лесен. Недостатъкът на F-Droid е, че няма гаранция, че приложението, което току-що са изтеглили от F-Droid няма да съдържа никакви вируси или зловреден софтуер.