Анимираните GIF файлове се радват на голяма популярност в интернет и ни предоставят разнообразни и интерактивни възможности да изразим себе си по най-добър начин. Огромният интерес към тях е и причината най-популярната видео услуга YouTube да ни позволи лесно да създаваме GIF анимации от любимите си клипове. INSA е уличния прякор на бразилски артист, който сега привлича вниманието ни с новия си интересен проект, съобщава Geek.

 

Любопитното е, че той успява да създаде GIF файл, който е толкова огромен, че може да бъде видян единствено от сателитите, които летят в орбитата около Земята. INSA заснема серия от изображения на графити, които след това наслагва едно върху друго и така създава впечатление, че повърхността, на която са поставени е анимирана. Уникалният му проект е реализиран с помощта на екип от 20 души, като най-големия GIF, който сме виждали досега обхваща територия от внушителните 14 379 квадратни метра.

 

Арт инсталацията се намира в Рио де Жанейро, Бразилия и изобрaзява туптящи сърца в жълт и червен цвят. Трябва да отбележим, че създаването му е отнело около четири дни и приблизително 576 работни часа, като екипа е изрисувал около 57 515 квадратни километра с боя, за да постигне крайния ефект. Ще е интересно да видим колко дълго това ще бъде най-големият GIF файл в светата преди някой друг артист да създаде още по-мащабен проект от този на INSA.