Консултантската компания CoreBrand изнесе нов доклад, който разкрива кои са 100-те най-влиятелните компании в света. Оказва се, че Apple е единствената технологична компания, която влиза в топ 10 на този списък, а няколко други IT компании се появяват по-надолу в класацията.

 

За съставянето на класацията, CoreBrand са анкетирали висши служители от различни сфери за това какво мислят за управлението, потенциала и репутацията на над 1000 компании.

 

Информацията естествено е любопитна за всеки, който се интересува от технологичната индустрия. Благодарение на Business Insider можем да разберем кои са 10-те най-влиятелни технологични компании в света:

 

1. Apple

Apple е известен като изключително творческа марка и е единствената технологична компания, която се класира в топ 10 на класацията CoreBrand тази година. (10-то място в топ 100 на класацията на CoreBrand)

 

2. Microsoft

Microsoft е с най-голямата печалба от компаниите попадащи в топ 25 на класацията и се е придвижила нагоре с 9 места спрямо миналата година. (11-то място в топ 100 на класацията на CoreBrand)

 

3. Google

Google бележат невероятно подобрение от 2008 година насам. Компанията се е придвижила нагоре с 90 позиции за последните пет години. (26-то място в топ 100 на класацията на CoreBrand)

 

4. Yahoo

След като Мариса Майер поведе компанията, нейната популярност започна да расте и тя вече в челната десятка. (28-то място в топ 100 на класацията на CoreBrand)

 

5. Sony

Sony продължава да се представя сравнително добре в класирането на CoreBrand, въпреки че се придвижва надолу с 12 позиции за последните 5 години. (31-то място в топ 100 на класацията на CoreBrand)

 

6. AT&T

AT&T губи четири позиции спрямо 2013 година. Тази година компанията е на 31-то място в топ 100 на класацията на CoreBrand.

 

7. Dell

Dell се премества надолу само с една позиция спрямо миналата година и заема 48-то място в топ 100 на класацията на CoreBrand.

 

8. IBM

Репутацията на IBM сред бизнеса непрекъснато се подобрява. Компанията се е изкачила до 49-то място в топ 100 на класацията на CoreBrand. Миналата година IBM е била 15 позиции по-надолу.

 

9. Samsung

Samsung продължава да се възприема с респект от бизнес ръководителите. Компанията се е придвижила нагоре с 5 места спрямо миналата година, за да се приземи на 52-ро място в топ 100 на класацията на CoreBrand.

 

10. eBay

Гигантът в областта на електронната търговия eBay се е покачил нагоре в списъка на CoreBrand през последните пет години с 58 позиции. Тази година компанията се класира на 59-то място в топ 100 на класацията на CoreBrand.