Стратегията на Microsoft в пазара на смартфони продължава да крие много въпросителни, които са свързани с придобиването на мобилния бизнес на Nokia. Припомняме ви, че тази сделка се очавка да бъде окончателно финализирана до края на настоящото тримесечие на годината. Сега от Cnet разкриха много интересни детайли за бъдещите планове на Microsoft в пазара на смартфони.

 

Благодарение на тях разбираме, че компанията планира да продължи да използва бранда Lumia в своите нови смартфони в следващите 10 години. Данните за това са генерирани от чат сесия с шефа на Windows Phone подразделението на компанията, Грег Съливан. В своето изявление той отказа да коментира дали името Nokia ще присъства в бъдещите смартфони на Microsoft.

 

Софтуерният гигант вече води преговори с няколко производители, сред които LG и Lenovo за премиерата на ново поколение бюджетни смартфони с Windows Phone 8 OS. Все още нямаме детайли кога можем да видим първия модел на Microsoft с бранда Lumia на пазара, както и какви ще са характеристиките му. При всички положения, обаче той ще има ключово значение за присъствието и в сектора през тази година, където конкуренцията е изключително ожесточена.