ОneNote е едно от най-популярните приложения на Microsoft, което в последното десетилетие отличава платформата Windows OS. Компанията планира да разшири присъствието на заглавието на пазара като представи и негова версия за десктоп платформата на Apple. Последните данни в интернет разкриват, че потребителите на Mac OS X могат да очакват това да се случи до края на настоящия месец, информира TheVerge.

 

Заглавието ще е безплатно и така Microsoft се надява да се конкурира по-успешно с други подобни продукти като например Evernote. Разбира се от софтуерния гигант са подготвили и серия от допълнителни функции, които да подобряват работата ни с него. Сред най-интересните от тях са възможността да запазваме всяка една част от уеб сайт в отделен OneNote документ, а също максимално бързо и лесно да синхронизираме файловете си между различните устройства.

 

Потребителският интерфейс на приложението също така е оптимизиран специално за десктоп платформата Mac OS X. Припомняме ви, че компанията вече реализира нови версии на OneNote за най-популярните мобилни платформи, а именно Android OS и iOS и сегa насочва вниманието си към онези потребители, които имат лаптопи и компютри с логото на Apple. Ще е много интересно да видим дали заглавието ще постигне същия успех, както и досегашните и версии за другите платформи.