МcLaren разшириха своето портфолио от мощни суперавтомобили с премиерата на новия модел от висок клас, който се казва 675LT. Последното бижу на компанията е проектирано, за да предложи на бъдещите си собственици впечатляваща скорост и стабилност на пътя и е базирано на най-иновативните технологични иновации. McLaren уточниха, че 675LT е най-лекият и фокусиран към създателите възможноститe автомобил от гамата Super Series, предаде Gizmag.

 

Новият суперавтомобил също така е и най-мощния представител на серията и е в състояние да ускорява от 0 до 100 км./ч. за едва 2.9 секунди, което е доста впечатляващо. МcLaren 675LT се захранва от усъвършенстван 3.8-литров V8 двигател, който предлага максимална мощност от  665 конски сили и може да развие скорост от 330 км./ч. Компанията потвърди, че ще демонстрира за първи път възможностите му по време на предстоящото изложение 2015 Geneva Motor Show, което започва през следващия месец.

 

Моделът има ултралек корпус, който е изграден от въглеродни влакна и специални седалки, които са базирани на тези в McLaren P1. Бъдещите му собственици ще разполагат с опцията да избират между четири различни цвята: бял, червен, зелен и сив. Не ни остава нищо друго освен да се въоръжим с търпение, за да разберем на каква цена компанията планира да продава McLaren 675LT на пазара.

 

 

В галерията можете да видите още изображения: