McLaren е един от най-иновативните производители на автомобили в индустрията, чиито модели винаги се отличават с футуристичния си дизайн и най-новите технологии. Компанията вече разкри детайли за конценптуалния P1 GTR по време на Pebble Beach Concours d’Elegancе изложението през миналата година. Най-интересната му характеристика е, че това е най-мощният автомобил създаван от McLaren досега, предаде Gizmag.

 

Компанията сега потвърди, че официалната премиера на новото бижу в нейното портфолио ще се реализира по време на 2015 Geneva Motor Show през март. Очаква се впечатляващия McLaren P1 GTR да е оборудван с мощен двигател, който осигурява 986 конски сили. От своя страна това е осезаемо увеличение от 903 к.с, отличаващи стандартната P1 версия на суперавтомобила.

 

McLaren разработват усъвършенстван 3.8-литров V8 двигател за P1 GTR, като масовото производство на модела ще стартира на по-късен етап през настоящата година. Ще е интересно да видим дали през следващите месеци ще научим повече детайли за другите характеристика на най-мощния модел на компанията досега. Докато очакваме това да се случи може  да се задоволим с изображенията му, които вече бяха публикувани в интернет.

 

В галерията долу можете да видите още снимки: