Chromecast е компактно USB устройство на Google, което ни позволява лесно да синхронизираме мобилните си устройства с по-големите дисплеи на своите телевизори. По този начин можем бързо да разглеждаме снимките, гледаме клиповете си или възпроизвеждаме друго мултимедийно съдържание на тях, благодарение на безжичната свързаност. В момента на пазара се продават доста разнообразни продукти от този клас, но скоро Google може да срещне конкуренцията на неочаквана компания, информира Gigaom.

 

Причината е, че Mozilla вече разработват собствено миниатюрно стрийминг устройство, което също както Chromecast осигурява достъп до много онлайн базирани услуги. Съществуването на модела вече дори бе потвърдено от компанията, тъй като неин представител публикува негови снимки в Twitter. Moделът работи с Firefox OS и със сигурност ще предложи максимално конкурентна цена, ако съдим по пазарните стойности на смартфоните с платформата.

 

Идеята на Mozilla е да позволи на новото си устройство да работи с приложения на няколко мобилни операционни системи като Windows Phone OS и модифицираната версия на Android OS, която компанията използва в своите хардуерни продукти.  При всички положения, обаче можем да кажем, че компанията търси всевъзможни начини да се конкурират успешно с другите големи производители в индустрията. Припомняме ви, че тя вече сключи партньорство с Panasonic, за да включи софтуера си в нейните бъдещи продукти.