Последните данни в интернет разкриват, че Motorola разработват нов смартфон от висок клас под кодовото име X Phone. Очаква се неговата премиера да се реализира на ежегодната Google I/O конференция на компанията, която ще се състои през май. Именно на него интернет гигантът ще представи най-новата версия на мобилната си операционнна система, Android 5.0 Key Lime Pie OS, съобщава techradar.

 

Любопитното е, че Motorola X Phone ще се превърне и в първият смартфон в света, който ще работи с предстоящата платформа. Устройството няма да бъде част от Nexus серията, а от компанията работят усилено, за да създадат уникален потребителски интерфейс, който съчетава най-добрите характеристики на Android OS и наподобява софтуерната визия на смартфоните Nexus. Очаква се Motorola да включат и множество допълнителни функции и услуги, които да конкурират опции като S-Beam и S-Voice на Samsung.

 

Eдинственото, което знаем за техническите спецификации на Motorola X Phone е, че той ще е оборудван с 5-инчов дисплей успоредно с поддръжката за Key Lime Pie OS. Ще бъде много любопитно да видим какви други характеристики ще интегрира компанията в него, за да му позволи да се конкурира с другите популярни Android OS устройства на пазара. Премиерата му е през май и вероятно с наближаването на тази дата в интернет ще изтекат нови данни за възможностите на Motorola X Phone.