Motorola намериха атрактивно и иновативно решение на класическия начин да отключваме смартфоните си като въвеждаме определена парола. Функции като Face Unlock, която е достъпна за устройствата с Android OS са доста интересни, но идеята на компанията определено заслужава внимание. Motorola разработват уникални цифрови татуировки, които са временни и могат да бъдат поставени на ръцете на потребителите, предаде Gizmodo.

 

Важно е да отбележим, че те са създадени съвместно с компанията VivaLnk и според официалните данни изчезват след максимум пет дни. Единственото, което трябва да направите е да доближите корпуса на смартфона си до нея, за да го отключите и започнете да го използвате. В момента тази интересна функционалност е достъпна единствено за Moto X, като въпросните татуировки струват $10 за комплект от 10 броя.

 

На този етап няма данни дали Motorola планират да използват тази иновация в другите си популярни устройства на пазара. Самата татуировка използва NFC свързаност, за да се синхронизира с мобилните ни джаджи и това е поредното интересно приложение на тази технология. При всички положения можем да определим тази иновация като доста атрактивно допълнение за собствениците на Moto X и можем да се надяваме, че за в бъдеще повече устройства ще са съвместими с тези татуировки.