През следващото десетилетие електронните устройства, които използваме днес ще се превърнат във все по-неразделна част от ежедневието ни. Една от най-ключовите характеристики на тази тенденция, според пазарните наблюдатели ще бъде влиянието, което този процес ще окаже върху технологиите за мобилни плащания. По този начин постепенно смартфоните и таблетите ще изместят кредитните карти като основен метод за покупка на стоки в интернет, информира cnn.

 

Ново проучване, което изследва нагласите на потребителите отчита, че преобладаващата част от тях очакват това да се случи до 2020г. Според резултатите в него около 65% от анкетираните са на мнение, че тогава повечето хора ще възприемат изцяло смартфоните си като “дигитални портфейли”. Разработването на подходящ софтуер и хардуер, който да подобри ефективността на настоящите технологии за мобилни плащания се очаква допълнително да стимулира развитието на този процес.

 

По този начин в следващите 10г. броя на потребителите, които използват смартфоните и таблетите си за ежедневни покупки се очаква да нарастне значително, твърдят анализаторите. Успоредно с това навлизането на подобни технологии ще допринесе допълнително за все по-слабата употреба на традиционните днес методи за разплащане.

 

Най-голямото препятствие за изместването на кредитните карти от електронните ни устройства в момента се очертава сигурността на потребителите. Предстои да видим как за в бъдеще водещите производители да се справят с този проблем, тъй като той ще има важно значение за популяризирането на мобилните плащания в сектора.