С появата на смартфоните и наличието на високоскоростен интернет, манията за приложения с уникални и полезни функции се увеличи. Едни от най-важните и основни приложения за достъп до интернет разбира се, сa уеб браузърите.

 

Естествено вашето ново Android или iOS устройство има предварително инсталиран браузър и може би си задавате въпроса, защо да инвестирате време и пари в инсталирането на друг браузър?

 

В много от случаите алтернативните браузъри добавят функционалност, повишават скоростта на сърфиране и правят мобилния ви живот много по-лесен. И така, вижте тези 3 мобилни браузъра, с които ще сърфирате по-бързо. Информацията е на PC World.

 

1. Dolphin

Браузърът Dolphin е проектиран специално за използване на устройство със сензорен активиран. Освен че се предлага безплатно за Android и iOS устройства, Dolphin е и много бърз браузър. Той зарежда страниците светкавично бързо. Освен това навигацията в мобилната мрежа също е бърза, благодарение на интуитивния гласов и жестов контрол.

 

2. Photon 

Ако имате iPhone или iPad и сте готови да платите за добър и бърз браузър, който освен това позволява да разглеждате Flash съдържание, насочете вниманието си към Photon ($ 4). Photon е на разположение и за Android, но моделът на ценообразуване е малко по-различен – самото приложение е безплатно, а някои от функциите са достъпни чрез вградена система за покупки.

 

3. Mercury Browser Pro

Без значение колко са се подобрили мобилните браузъри напоследък, те не всички са създадени еднакво. Mercury Browser Pro прави всичко възможно, за да ви накара да забравите, че сърфирането в интернет от малък екран. Освен това браузърът е много бърз и елегантен. Той разполага с богат набор от функции включително теми, възможност за изтегляне на файлове, печат, браузване на цял екран, споделяне на файлове, AdBlock, табове, мултитъч разпознаване, поверително сърфиране и още много.