Mобилните устройства с процесори на MediaTek предлагат интересно съчетание между бърза скорост на работа и достъпни цени, с което превъзхождат своите конкуренти. Тайванският производител планира да заложи на агресивна стратегия през тази година, за да разшири влиянието си сред смартфоните и таблетите за сметка на Qualcomm и Samsung. В интернет сега се появиха данни разкриващи интересни детайли за предстоящата пътна карта на MediaTek до края на 2015г., предаде Gsmarena.

 

Компанията вече разработва поне две нови архитектури с бранда Helios, чието масово производство се очаква да стартира до края на настоящата година. Най-интересната характеристика на предстоящите процесори на MediaTek e, че те ще предложат на потребителите си безпрецедентните за този пазарен сегмент 10 ядра. Името на самия чип е Helois X20, като бенчмарк резултати показват, че той отчита резултат от над 70 00 точки на AnTuTu.

 

От своя страна това е впечатляваща производителност, която може да изостри значително конкуренцията между MediaTek и Qualcomm. Любопитното е, че компанията няма намерение да спира дотук и планира да представи още един чип с бранда Helios, който ще разполага с цели 12 ядра. В заключение ще отбележим, че първите смартфони и таблети с тях на пазара се очакват през следващата година.