Signature Touch е името на последния смартфон, който видяхме от компанията Vertu през юни, но сега тя реализира премиерата на последния си модел от висок клас. Луксозното устройство се казва Aster и се отличава с елегантен титаниев корпус и кожени задни панели в шест различни цвята. Новото предложение на Vertu ще ни предложи 4.7-инчов дисплей с Full HD разделителна способност и плътност от 473dpi, който е покрит от 5.1-инчов защитен кристал от сапфир, съобщава Engadget.

 

Батерията на Aster е с мощност от 2275mAh и осигурява над 15 часа време за разговори с едно зареждане, както и 380 часа в режим на готовност. Смартфонът се захранва от четириядрен 2.3GHz Snapdragon 800 процесор и може да се задържа безжично, тъй като поддържа Qi стандарта. В задната част е разположена 13-мегапикселова камера с автофокус и двойна LED светкавица, която е допълнена от 2.1МР сензор отпред.

 

Вградената памет е 64GB, като модела разполага и с 11х15 мм. високоговорители с технологията Dolby Digital Plus и е съвместим с високоскоростните LTE мрежи. Vertu Aster работи с услуги на компанията като Classic Concierge, Certainty и Life, като наред с това предлага и разнообразни опции за персонализация. Устройството работи с Android 4.4 KitKat OS, а базовата му версия ще се продава на пазара на цена от €5400.

 

В галерията долу можете да видите още снимки: