Аpple вече информираха своите потребители, че главният финансов директор на компанията, Питър Опенхаймер ще се оттегли от своя пост през септември. Докато това се случи, обаче той ще прекара последните месеци, за да помогне на своя наследник в първите му стъпки на тази позиция. Teхнологичният гигант определи Лука Маестри за следващ финансов директор, като досега той бе визцепрезидент и Corporate Controller в Apple.

 

От 9to5mac сега ни инфромират, че той вече е започнал да изпълнява служебните задължения на новия си пост, а скоро ще бъде актуализиран и профила му в официалния уеб сайт на компанията. По този начин Maeстри и Опенхаймeр заедно ще ръководят това ключово бизнес звено на Аpple до края на септември, когато новия финансов директор ще поеме пълния контрол. Oчаква се годишната му заплата да бъде от порядъка на $1 млн., като към тях са предвидени и допълнителни бонуси под формата на акции в компанията.

 

Лука Маестри разполага е работил в продължение на над двадесет и пет години в сферата на финансите и е бил част от Xerox и Nokia Siemens преди да се присъедини към Apple. Компанията търси всевъзможни начини да разшири позициите си в ключови пазари като Китай и неговия опит ще има ключово значение за постигането на тази цел. Само след няколко дни започва WWDC 2014 конференцията на Apple, където ще разберем повече детайли за новите продукти, над които тя работи в последните месеци.