Без значение колко хубави са техническите характеристики на един ноутбук, сигурно и сами сте се уверили колко безполезен може да е той ако батерията му не издържа достатъчно дълго.

 

За щастие, има изобилие от преносими компютри, които могат да ви свършат чудесна работа именно брлагодарение на дългия си живот на батерията. Разбира се, най-добрият тест за едно мобилно устройство е уеб сърфиране през Wi-Fi. Ако успеете да намерите ноутбук, с който можете да сърфирате толкова време колкото мислите, че ще ви трябва в ежедневната ви работа през безжична мрежа, то вие сте късметлия.

 

Но едва ли ще намерите търговец, който да си „позволи лукса“ да тествате устройствата, които продава като ви остави да изразходите една напълно заредена батерия на избран от вас ноутбук. Затова може би информацията на анализаторите от Laptop Mag ще ви бъде полезна. Те са съставили списък с  предложения за ноутбуци с най-дълъг живот на батерията.

 

1. Lenovo ThinkPad X240

Lenovo ThinkPad X200 серията лаптопи е синоним на мобилност и добра производителност. А с X240 може да свършите повече работа без да ви се налага да търсите захранване. Този лек лаптоп с вградена батерия осигурява 7 часа и 40 минути време за работа с едно зареждане на батерията, и невероятните 20 часа и 28 минути, ако надградите 3-клетъчнарта батерия с 6-клетъчна батерия. Това е най-добрата издръжливост за батерия на лаптоп, която може да си осигурите на този етап.

 

__-___-1_400_07

 

2. Lenovo ThinkPad T440s

Може да носите навсякъде със себе си този 14-инчов бизнес ултабук с 4-то поколение Generation Intel Core процесор. Стандартната конфигурация на Т440 е с 2 три-клетъчни батерии, една вътрешна и една заменяема. Технологията Power Bridge ви позволява да сменяте задната батерия без да спирате системата си и така можете да работите до 17 часа без нужда от зареждане на батерията.

 

__-___-2_400_06

 

3. Apple MacBook Air 

Търсите елегантен и бърз модел, но не искате да правите компромис с батерията на вашия лаптоп? Тогава 13-инчовия лаптоп на Apple от серията MacBook Air е това, от което имате нужда. Благодарение на Haswell процесора, MacBook Air издържа впечатляващите 11 часа и 40 минути. Това е почти двойно в сравнение със средното ниво в категорията му. Освен това, подобреният лаптоп разполага с по-добър графичен процесор и страхотен софтуерен пакет, на които ще може да се насладите без да се притеснявате дали сте сложили зарядното в чантата си.

 

__-___-3_400_08

 

4. Acer TravelMate P645-MG-9419

Acer TravelMate P645 впечатлява със своята издръжливост. Може да се насладите на почти десет часа работа с едно зареждане – 9 часа и 46 минути на този стилен лаптоп. P645 успява да надмине много от съперниците си в категорията „тънък и лек“ с повече от достатъчен живот на батерията си, за да изкарате спокойни работния си ден. Освен това P645 идва с много функции за сигурност.

 

__-___-4_400_07

 

5. Toshiba Tecra Z40

Снабден с 4-клетъчна литиево-йонна батерия, с този лек лаптоп може да работите спокойни цели  9 часа и 28 минути с едно зареждане на батерията. Освен това тази година Z-серията лаптопи на Toshiba спечели награда Red Dot за продуктов дизайн. Високото отличие на Red Dot Design Award – или така наречената червена точка – е световно призната оценка за отличен дизайн.

 

__-___-5_400_06

 

6. Dell XPS 12

Dell XPS 12 направи зашеметяващо впечатление с иновативния си дизайн. Чрез завъртане на екрана около корпуса и спускането му върху клавиатурата лаптопът се превръща в много удобен таблет. Това обаче не е единствената причина да искате да притежавате това устройство. Този стилен хибрид ще ви осигури 9 часа и 24 минути работа с едно зареждане на батерията, което ще ви позволи да се възползвате от неговия красив дисплей и бързодействие без постоянно да поглеждате към контакта. 

 

__-___-6_400_04