Тоshiba разкриха интересни детайли за първата си серия от устройства, които ще работят с платформата Windows 10, която ще е достъпна от 29 юли. Японският производител разкри, че лаптопите с нея ще предложат на потребителите си специален бутон за достъп до гласовата услуга Cortana. Данните за това бяха потвърдени от Джеф Барни, който е генерален мениджър и вицепрезидент на Toshiba за Северна Америка, предаде Gsmarena.

 

Благодарение на тях разбираме, че въпросният бутон ще е разположен в горния ляв ъгъл на клавиатурата на предстоящите лаптопи на компанията. Все още не разполагаме с детайли за конкретните технически спецификации, които ще отличават първите устройства на Toshiba, които оперират с Windows 10. По този начин потребителите ще могат максимално да активират гласовата услуга, което е една от най-интересните функции, които ни очаква в новата версия на платформата.

 

Включването на подобен бутон може да се превърне в най-голямата промяна в клавиатурите на компютрите и лаптопите след включването на Windows клавиша, което се случи през 1995г. Остава само да видим дали и другите производители ще последват примера на Toshiba в този интересен начин да промотира възможностите на Cortana. Припомняме ви, че персоналния асистент ще е достъпен и за мобилната версия на Windows 10, която ще е на разположение за потребителите през третото тримесечие на 2015г.