Лари Елисън основа и в продължение на 37 години успешно ръководи технологичния гигант Oracle, но само преди броени дни обяви, че ще се оттегли от поста на главен изпълнителен директор. От компанията потвърдиха, че за в бъдеще тази длъжност ще бъде изпълнявана от двама души: Марк Хърд и досегашния финансов директор, Сафра Кетц. Сега от BusinessInsider разкриха интересни детайли за възнагражденията, които те ще получат през тази година.

 

Въпреки, че вече няма да бъде шеф на Oracle, Лари Елисън ще получи 2.25 млн. акции на компанията за фискалната 2015 година. Припомняме ви също, че той е най-големия акционер в технологичния гигант, който притежава 25% от тях и по план трябваше да бъде възнаграден с 3 млн. броя. Бордът на директорите, обаче взе решение тази стойност да бъде намалена, тъй като Елисън вече не е главен изпълнителен директор на Oracle.

 

В същото време ситуацията при новите шефове на компанията е обратната, тъй като броя на акциите, които те ще получат се увеличава и достига до 687 500. Целият финансов бонус за настоящата година на Марк Хърд и Сафра Кетц достига до $37.7 млн. Въпреки това Лари Елисън за същия период ще увеличи състоянието си с приблизително $67 млн.