Вече ви информирахме, че технологичния гигант НР подготвят премиерата на уникален десктоп компютър, който се казва Sprout и премахва напълно необходимостта от използване на клавиатура и мишка. Компанията сега официално ни показа как ще изглежда това иновативно устройство, което е създадено изцяло с идеята да го управляваме по изцяло нов начин. HP Sprout e oборудван с вграден проектор и допълнителна тъчпад повърхност, която изпълнява функциите на втори дисплей, предаде TheVerge.

 

Компанията го е разположила точно над дисплея, като той има Intel RealSense 3D камера, LED диод и 14.6-мегапикселов сензор с висока разделителна способност. По този начин потребителите могат лесно да си взаимодействат и управляват 2D и и 3D обекти директно с движенията си или да използват стилус, за да ги движат на дисплея. Включена е и опция да въвеждаме текст на сензорната повърхност със софтуерна клавиатура, като HP са разработили и серия от приложения, които да се възползват от тази функционалност.

 

Хардуерните спецификации на Sprout включват 20-инчов сензорен дисплей с HD резолюция, Core i7-4790S процесор от четвърто поколение на Intel, 8GB RAM, NVIDIA GeForce GT 745A графичен чип с 2GB памет. Уникалният компютър разполага с 1TB твърд диск, мощни високоговорители, 10W субуфер, 1.6-мегапикселова камера за видео разговори, SDXC четец за карти, USB 3.0 и USB 2.0 портове. Реалните доставки на НР Sprout стартират от 9 ноември, като цената на базовата версия на иновативния модел ще бъде €1500.

 

В галерията долу можете да видите още изображения: