Компанията Zebra официално потвърди, че се е съгласила да придобие бизнеса на Motorola Solutions. Самата сделка се очаква да бъде финализирана до края на календарната година, като цената и ще е $3,45 млрд., които ще бъдат преведени под формата на кешово плащане. Трябва да отбележим, че дейността на тази дивизия е насочена към разработването на издръжливи лаптопи и таблети специално за корпоративните потребители.

 

В същото време Zebra е специализирана в баркодовете, системите за радиочестотна идентификация, принтери и други консумативи за бизнес потребителите, коментира Cnet. Компанията разполага с интересна технология за проследяване, която вече е лицензирана от много други брандове на пазара, сред които и Amazon. Oсновната причина за тази сделка са недостатъчните приходи на Motorola Solutions в последните тримесечия.

 

Любопитното е, че акциите и на двете компании отчетоха спад след като информацията за плановете им се появиха в интернет. Все още не знаем как точно Zebra планира да използва интелектуалната собственост и технологиите на Motorola Solutions в бъдещите си продукти. Може само да се надяваме, че скоро ще научим повече детайли за предстоящата и стратегия.