Новото поколение SSD дискове стават все по-търсени сред потребителите заради високата скорост на работа, а също и поради факта, че са по-издръжливи от класическите хард дискове. Сега компанията Fixstars реализира премиерата на интересен продукт, с който привлича вниманието ни. Oт своя страна той представлява 2.5-инчов SSD диск и разполага с вграден капацитет а съхранение на данни от внушителните 6TB, предаде DigitalTrends.

 

По този начин иновативният модел изпреварва SSD-3000M устройството на SanDisk, което предлага на потребителите си 4TB памет. Скоростта за запис на информация достига до 520MBps, докато при четене на данни тя е около 540MBps, увериха от Fixstars. Ако се интересувате от възможността да си купите нов SSD диск определено трябва да обърнете внимание на новия продукт на компанията.

 

Причината е, че той предлага най-големият капацитет за съхранение на данни от всички останали конкурентни модели на пазара. В момента устройството е достъпно за предварителна поръчка от официалния уеб сайт на компанията, а реалните му продажби се очаква да стартират през юли. Ще е интересно да видим колко време ще отнеме да другите водещи брандове да реализират премиерата на собствени SSD дискове с 6TB памет.