Дългоочакваната музикална стрийминг услуга Apple Music несъмнено бе един от най-интересните продукти, които видяхме по време на WWDC 2015 конференцията на компанията. Припомняме ви, че тя ще е на разположение за потребителите от 30 юни, като те ще имат възможността да изпробват безплатно нейните възможности за период от три месеца. По време на официалната премиера на услугата, която ще се конкурира директно със Spotify, Google Play Music и другите популярни музикални предложения от Apple споменаха детайли единствено за САЩ.

 

Сега благодарение на последните данни на 9to5mac научаваме и повече детайли за месечния абонамент, които ще трябва да плащат потребителите за достъп до Apple Music в Европа. Оказва се, че собствениците на смартфоните и таблетите на компанията ще могат да се абонират за музикалната услуга срещу €9.99 месечна такса. Трябва да отбележим, че това е сума, която е свързана със стандартния акаунт, като технологичният гигант ще представи и планове за цялото семейство.

 

Ако се абонирате към един от тях ще може да използвате едновременно шест различни акаунта в Apple Music, като в случая общата цена ще е €14.99. Сега е моментът да обърнем внимание, че европейското законодателство налага допълнителни данъци, които са различни в страните-членки на ЕС. По този начин може да очаквате абонамента за Apple Music да е малко по-скъп в България и другите европейски държави от горепосочените цифри.