Оculus Rift представляват иновативни очила, които имат за цел да превърнат технологиите с добавена реалност в неизменна част от бъдещите ни мобилни устройства. Разработването на този впечатляващ продукт претърпя сериозна еволюция, особено след придобиването на компанията от Facebook, които продължават да инвестират сериозни финансови средства в него. На този етап, обаче никой няма представа каква ще бъде цената на Oculus Rift, когато стартират продажбите им през следващата година, предаде CNet.

 

Лично шефът на Oculus Rift, Брендън Ирибе в свое изявление на конференцията Code Conference разкри повече детайли за пазарната стойност на иновативните очила с добавена реалност. Според него потребителите, които се интересуват от покупката на Oculus Rift ще трябва да отделят сума от порядъка на €1400, за да се възползват от техния пълен потенциал. Трябва да отбележим, че към тази стойност Ирибе включва и покупката на нов компютър или ъпгрейда на стария с по-бърза видео карта.

 

Основната причина за това е, че те трябва да са достатъчно мощни, за да могат да възпроизвеждат качествено 3D съдържание. По този начин се оказва, че реалната цена на Oculus Rift ще бъде от порядъка на €750, като той увери, че компанията търси начини как да я направи още по-достъпна за потребителите. При всички положения ще е доста интересно да разберем какви технически спецификации ще ни предложи финалната версия на Oculus Rift.