Samsung вече разработват нова серия от бързи SSD дискове с името 850 ЕVO и се очаква компанията да стартира продажбите им на пазара през декември. Гамата ще предложи на потребителите възможност за избор на модели със 250GB, 500GB и 1TB вградена памет. Последният доклад на Fudzilla ни разкрива повече детайли и за цената, на която ще можем да ги купим на европейския пазар, предаде Geeky-Gadgets.

 

Oказв се, че Samsung SSD 850 EVO дисковете ще се продават на за €439, €245 и €142 съответно за версиите с 250GB, 500GB и 1TB вградена памет. Устройствата са базирани на 256-битова AES технология на криптиране и са с 2.5-инчов форм фактор. Новите SSD дискове на компанията са първите в индустрията, които са базирани на “3-битова 3D V-NAND SSD технология и имат между 256МВ и 1024MВ Cache памет.

 

Използването на иновативните 3D клетки позволява на Samsung да постигне много по-висока плътност, което е едно от предимствата на SSD 850 EVO серията на компанията. Все още не знаем точно каква скорост за запис и четене на информация ще ни предложат представителите на тази гама, но вероятно от Samsung скоро ще ни разкрият повече детайли. Премиерата им през декември е чудесна възможност за потребителите, които искат да актуализират сегашния си твърд диск.