Google Glass са невероятен продукт от ново поколение, с който компанията иска да промени изцяло представата ни за възможностите на съвременните технологии. Уникалните очила все още не се продават официално на пазара, а са достъпни само за разработчиците на интернет гиганта. Google Glass са на разположение в пет различни цвята и се очаква цената им да е от порядъка на $1500 или €1100, предаде CNet.

 

Любопитното е, че от TechInsights сега изчислиха колко е реалната стойност, която Google плаща за производството са всеки един модел на уникалните очила. Оказва се, че тази сума е едва $80 или €58, което е приблизително 5% от пазарната цена на Glass. Все пак трябва да отбележим, че в тази сума не са включени разходите за научни изследвания и развитието на това устройство, които компанията е инвестирала.

 

Най-скъпият компонент на Google Glass е процесора, който е от OMAP 4430 платформата на Texas Instruments и струва $13,96. Данните показват, че миниатюрния дисплей се произвежда за $3, а 16GB NAND флаш модул е с цена от $8,18, докато при 5МР камера тази стойност е $5,66. Предстои да видим каква ще е стратегията на Google и за колко пари ще продава очилата си като реализира премиерата им на пазара до края на годината.